Filosofie en filosoferen

De activiteiten die de Filosofie Praktijk Leiden organiseert zijn een combinatie van Filosofie en Filosoferen. Soms ligt het accent meer op het zelf denken, soms meer op informatie over het gedachtegoed van anderen. We organiseren onder meer:

Het Studeerkamergesprek. Gesprekken op zondagmiddag van 16.00 – 18.00. Na een korte inleiding, waarbij het thema in de filosofische traditie geplaatst wordt gaan we met elkaar in gesprek.

Het Socratisch Gesprek. Hierbij ligt de focus op het onderzoeken van het eigen denken. We doen dit door middel van een duidelijke methode. Er worden cursussen aangeboden en een aantal zaterdagen.

Denkers in het Groen. Het jaarlijkse kampeerweekend (tweede of derde weekend in juni) in het Groene Hart. Wandelen, eten, luieren en veel praten. We verblijven op een terrein in Nieuwveen. Als je doorklikt vind je de informatie van het weekend van afgelopen jaar.

Varen met de Ali-B2, Ook een jaarlijkse traditie. Varen met de hotelboot en onderweg denken en praten. Als je doorklikt vind je de aankondiging van afgelopen najaar.

Hoe de moderne mens werd wie hij is. Met het boek De geest uit de fles van Ger Groot duiken we meer in de geschiedenis van het denken en het ontstaan van de moderniteit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s