Filosofie Praktijk Leiden

Wouter Belier organiseert activiteiten op het gebied van Filosoferen en Filosofie    

Filosoferen is het op autonome wijze over je eigen denken nadenken. Je moet bereid zijn na te denken over vragen als: “Wat bedoel ik eigenlijk? Wat voor argumenten heb ik daarvoor? Begrijp ik wat de ander bedoelt?”. Wat je ontwikkelt is vooral de vaardigheid van luisteren, zowel naar anderen als naar jezelf.

Filosofie is een hoeveelheid kennis over het filosoferen. Wat is er al eerder als antwoord op diverse vragen geformuleerd? Wat kunnen we daar nu nog mee? Welke deelgebieden zijn er? Wat zijn daar de belangrijkste onderwerpen?

Zie de agenda voor het programma!

U kunt ook een beroep doen op Wouter Belier als u op zoek bent naar een SPREKER of als Socratische Gesprekspartner.

                                                   Afbeelding logo vfp