IK. FILOSOFIE VAN HET ZELF

ONLINE met ZOOM: IK. FILOSOFIE VAN HET ZELF

Wie ben ik? Wat maakt dat ik dezelfde persoon blijf? Hoe ken ik mezelf?

Deze vragen staan centraal bij het denken over persoonlijke identiteit en het zelf.

In: IK. FILOSOFIE VAN HET ZELF* laten Leon de Bruin, Fleur Jongepier en Sem de Maagt zien welke antwoorden er zoal gegeven zijn.

IK

Het boek wordt ook gebruikt voor het Centraal Examen Filosofie op de HAVO. Het bestaat uit zes thematische gerangschikte hoofdstukken en bij ieder hoofdstuk hoort een aantal primaire teksten.

We gaan dit boek gezamenlijk bestuderen in zes ZOOM-sessies. Voorafgaand aan iedere sessie bestudeer je een hoofdstuk en lees je de bijbehorende primaire teksten. Ieder hoofdstuk zal aan het begin van de sessie door mij worden ingeleid met een PowerPoint waarin de centrale gedachten besproken worden. Daarna gaan we in gesprek over de stof.

Praktisch:

  • Schaf IK. FILOSOFIE VAN HET ZELF aan
  • Kijk of je via ZOOM kunt werken
  • Data: 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli en 15 juli
  • Om 19.00 uur is het inlogmoment
  • Van te voren krijg je de PP toegestuurd
  • Kosten 55 euro, exclusief koffie en thee
  • Als je mee wilt doen, stuur mij een mail (info@filosofiepraktijkleiden.nl)
  • Je ontvangt een betalingsverzoek
  • Maximaal 6 deelnemers

*Boom Uitgevers Amsterdam 2016 | ISBN 9789089538963 | 1e druk | 200 blz.

Van de site van de uitgever:

IK. Filosofie van het zelf is geen zelfhulpboek. Het doel van dit boek is niet om je een gelukkiger mens te maken, of je in contact te brengen met je ware zelf (al zou dat een mooie bijkomstigheid zijn). In plaats daarvan stelt dit boek de fundamentele filosofische vraag: wat is het ‘zelf’ eigenlijk?

Het bespreekt op toegankelijke wijze de centrale vraagstukken rondom persoonlijke identiteit en het zelf. Het laat zien welke antwoorden er vanuit de filosofie op deze vraagstukken zijn gegeven en illustreert de relevantie van de filosofische discussie over persoonlijke identiteit aan de hand van hedendaagse maatschappelijke kwesties en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen.