De Kunst van Kijken en Kijken en Denken

Samen met Ilona van der Nat organiseren wij een aantal bijeenkomsten rond Kunst en Filosofie. Meer Informatie in de folder van Schitterend Beeld.

Wij nodigen je van harte uit voor een bijzonder programma op de zondagmiddag. De basis ingrediënten zijn: samen, plezier, dialoog & kunst. Het programma bestaat uit twee elkaar versterkende onderdelen.

De Kunst van Kijken  De-Kunst-van-Kijken is een laagdrempelige, leuke en leerzame ervaring. We gaan samen een select aantal kunstwerken bekijken, om hierover met elkaar een interactief gesprek aan te gaan. Het recept is simpel: neem de tijd om aandachtig te kijken. Voel en denk vrij. Deel observaties met elkaar. Luister en je zult samen meer zien. Verbinding, begrip en constructieve communicatie zijn het resultaat.

Kunst kan als een spiegel voor je zijn, boordevol betekenis, verhalen, herinneringen en emoties. Kunst nodigt je uit om te onderzoeken wat je ervan vindt en waarom je dat eigenlijk vindt. Iedereen kan meedoen en kennis van kunst is niet nodig. Verwacht géén kunsthistorische lezing, maar een open gesprek, waarbij er geen goed of fout antwoord is!

Kijken en Denken Ja, wat is dat: KUNST? Een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Het antwoord zal ook afhangen van de plaats en de tijd. ‘Hier en nu’ zou een antwoord kunnen zijn: Kunst is het uiten van statements over de wereld op een andere manier dan je met woorden zou doen. Kunst brengt belangrijke thema’s ter sprake: autonomie, relaties, gender…. In de kunst worden niet-verbale beweringen gedaan. Juist deze uitingen proberen we in het filosoferen over kunst op te sporen. Wat wordt er beweerd en hoe verhoudt zich dat tot ons eigen denken? Een zoektocht met woorden naar dat wat zonder woorden voor ons staat.

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten voor een verrijkende zondagmiddag!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data: zondagmiddag 17 november 2019, 26 januari 2020 en 22 maart 2020

Tijd: Alle bijeenkomsten beginnen om 14.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

Prijs: Deelname éénmalig 20 Euro per persoon Deelname 2 bijeenkomsten 35 Euro per persoon Deelname 3 bijeenkomsten 45 Euro per persoon

De prijzen zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele toegang tot de te bezoeken locaties (vergeet niet om de Museumjaarkaart mee te nemen!), reiskosten en versnaperingen.

Definitieve deelname is veiliggesteld na overmaking van het deelnamebedrag naar bankrekeningnummer NL16 TRIO 0198 4357 54 t.n.v. Schitterend Beeld, onder vermelding van kunst & filosofie, jouw naam en de data waarop je wilt deelnemen. Mocht je je hebben aangemeld voor meerdere bijeenkomsten en onverhoopt toch een keer niet aanwezig kunnen zijn, dan bieden we je graag een inhaalmogelijkheid aan.

Aantal deelnemers: De bijeenkomsten vinden in kleine groepen plaats zodat er ruimte is voor individuele inbreng. Het minimum aantal deelnemers is 5 personen. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Deelname en plaatsing op een wachtlijst vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Locaties De locaties zijn onder voorbehoud, mede op basis van te verwachten exposities.

zondagmiddag 17 november 2019 : Gemeentemuseum Den Haag

zondagmiddag 26 januari 2020 : verrassing, aansluitend op een leuke expositie in het nieuwe jaar

zondagmiddag 22 maart 2020 : verrassing, waarschijnlijk een galerie in Leiden

Aanmelden

Om je aan te melden stuur je een e-mail naar info@schitterendbeeld.nl graag met vermelding van jouw naam, de data waarop je wilt deelnemen, jouw e-mailadres en (mobiel) telefoonnummer zodat we je kunnen informeren over jouw deelname en de definitieve locaties. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de datum van deelname. Gezien het beperkte aantal plekken voor deelname raden we je natuurlijk  aan om jouw plekje op tijd te reserveren!