Cursus Socratisch Gesprek i.s.m. Humanistisch Verbond Amsterdam

Wat is een socratisch gesprek?

Naast Slow Food en Slow Cooking bestaat er ook zoiets als Slow Thinking. Dit laatste proberen we met het Socratisch Gesprek. Dit is de vorm van gesprek waarin de dialoog centraal staat en niet de discussie. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in plaats van elkaar van het eigen gelijk overtuigen?
Het gesprek kent eigen gedragsregels, een duidelijke aanpak en genereert een unieke dynamiek. Vaak is er in een organisatie een probleem en probeert men zo snel mogelijk te zoeken naar een oplossing. Het lijkt soms op gas geven terwijl je niet weet waar je bent en waar je heen wil. Tijd om op de rem te trappen, te vertragen en je te bezinnen op dit soort zaken. Het Socratisch Gesprek is zo’n vertragingstechniek.

Maak kennis met en oefen je in de basisvaardigheden van deze aanpak. Deze komen aan de orde en worden geoefend in de context van een aantal gespreksregels. 

Informatie en aanmelden: https://www.humanistischverbond.nl/agenda/cursus-socratisch-gesprek-amsterdam-2023/

De cursus wordt gegeven in het gebouw van het Humanistisch Verbond in Amsterdam op de volgende drie dinsdagavonden: 11, 18 en 25 april 2023.

Tijd: 19.30-21.30 uur