ALI-B2

Filosofisch Vaarweekend door het Groene Hart van Holland 20 – 22 oktober 2017

Geheel verzorgd  Filosofisch Vaarweekend door het Groene Hart van Holland

Geïnspireerd door de originele sfeer aan boord van een schip met traditie en de mogelijkheden welke een varend hotel biedt, nodigen wij u  graag uit voor een filosofisch weekend. We laten ons inspireren door Rousseau, schrijver en filosoof en volgens zijn biograaf een “rusteloos genie”. Kennismaken met Rousseau is een verrijkende ervaring. Thema’s zijn onder meer de opvoeding, de samenleving, de liefde, de aard van de mens. De romanticus Rousseau geldt als de uitvinder van het ik en dat ik staat hoog op onze agenda. Dit alles nodigt uit om zelf na te denken over de vraag hoe we willen leven en over wie of wat we zijn. Iedereen die mee wil denken is hartelijk welkom.  De bereidheid kritisch over het eigen denken na te denken is vele malen belangrijker dan enige vorm van filosofische kennis.

Programma:

Vrijdag 20 oktober:

‘Inschepen’ vanaf 20.00 in Leiden. Welkom aan boord met een kopje koffie of thee en kennismaking met Wouter Belier, de crew en het programma. En natuurlijk op speels-filosofische wijze met elkaar en elkaars gedachtewereld.

 Zaterdag 21 oktober:

 Na een heerlijk ontbijt eerst een inleiding over Rousseau en diens werk. Vervolgens  gaan de trossen los voor een ca. 2.5  uur durende vaartocht  over de Oude Rijn, Heimanswetering en de Braasemermeer naar Oude Wetering. Onderweg buigen we ons over een aantal problemen die Rousseau bij ons heeft wakker geroepen.

Na de lunch bespreken we de uitkomsten van de ochtend en bereiden we ons voor op de denkstof die in de middag besproken wordt.

In de loop van de middag zet de Ali-B2 koers naar het Kagerplassengebied.  We meren af op een rustige, door natuur omgeven, ligplaats.

Na het diner bestaat de mogelijk de benen te strekken in dit mooie gebied.

Zondag 22 oktober:

De ochtend, na het ontbijt, bespreken we de opbrengst van de gesprekken op zaterdag en bereiden we het thema voor de rest van de dag voor.

In de middag een mooie vaartocht van ca. 1.5 uur met als einddoel  Leiden, waar we rond 15.00 afmeren

Varend Hotel

De Ali-B2 is in 1926 als vrachtschip gebouwd in Alphen a/d Rijn. In 1991 is ze door de huidige eigenaar met aandacht voor authenticiteit ingericht tot een sfeervol en comfortabel passagiersschip.

De 6 tweepersoonshutten zijn voorzien van een wastafel, kastruimte, verwarming en een traditionele patrijspoort. Het huttencompartiment beschikt over airconditioning en gedeelde sanitair (2 ruime douches en 3 toiletten).

In de gezellige salon worden dagelijks afwisselende en met verse ingrediënten bereide maaltijden geserveerd.

Inbegrepen:

2 overnachtingen in tweepersoonshut (incl. beddengoed en 2 handdoeken). Ook als enkel persoon te boeken met  50 procent toeslag.

Volpension: zaterdag uitgebreid ontbijt, lunch en driegangendiner; zondag ontbijt en lunch

Deelname filosofisch gedeelte.

Niet inbegrepen: dranken.

 Datum: 20 t/m 22 oktober (vrijdag: 20.00 t/m zondag: 15.00 uur)

Investering per persoon: Euro 240,-

Het verschuldigde bedrag vooraf te voldoen op rekening  NL58 INGB 0001 5650 41, t.n.v. W.W. Belier te Leiden.

Opstapplaats en ontschepen: Leiden, de Zijl / Zijldijk, nabij LOI gebouw

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Meld je dus snel aan. Mail naar info@filosofiepraktijkleiden.nl.

 Welkom aan boord!

 Crew Ali-B2

Wouter Belier (www.filosofiepraktijkleiden.nl)